پیچ و مهره تیتانیوم

پیچ و مهره تیتانیوم

پیچ و مهره تیتانیوم یکی دیگر از انواع اتصالات می باشند که با توجه به ویژگی های عنصر تیتانیوم، می توانند مصارف گوناگونی داشته باشند. در این مقاله ابتدا به بررسی ویژگی های مهم این عنصر پرداخته و سپس مطالبی را در مورد اتصالات ساخته شده از آن باهم مرور می کنیم.

تیتانیوم عنصری واسطه با نماد Ti میباشد که عدد اتمی 22 را در جدول تناوبی عناصر به خود اختصاص داده است. این عنصر نخستین بار در بریتانیا شناسایی و نامگذاری شد. تاکنون بیش از هفتاد نوع کانی شناخته شده است که Ti را به صورت ترکیب در خود جای داده اند. تولید تجاری آن عمدتا” از کانی های ایلمنیت(FeTiO2) و روتیل(TiO2) صورت میگیرد.
تیتانیوم براق و نقره ای رنگ است و به دلیل ویژگی های منحصر بفرد خود در ساخت اتصالات همچون پیچ و مهره تیتانیوم مورد استفاده قرار میگیرد.

جدول خواص تیتانیوم
نقطه جوشنقطه ذوبچگالیحالت استانداردگروهدوره تناوبیجرم اتمیعدد اتمی
3287°C1660°C4.506g/Cm3جامد4B447.86g/mol22

ویژگی های پیچ و مهره تیتانیوم

• استحکام و سختی بالا.
•وزن سبک، چگالی پایین (حدود 56 درصد چگالی استیل).
• توانایی مقاومت در دماهای بالا و پایین.
•مقاومت در محیط های فرسایشی در مقابل حملات اسیدهای معدنی، کلر، کلرایدها و آب دریاها.

کاربردهای تیتانیوم

از این فلز در صنایع گوناگون از جمله پزشکی و تجهیزات پزشکی، اتومبیل سازی، هوافضا، جواهرسازی، کاغذسازی، رنگ سازی، مصارف دارویی و آرایشی، اتصالات و غیره استفاده میشود.

انواع گریدها

تولید و فروش انواع این پیچ و مهره ها در گریدهای مختلفی از جمله گرید 2، 5، 7، 23 و … صورت میگیرد که گریدهای 2 و 5 از پرکاربردترین نوع آنها میباشد.

مزایا و معایب پیچ و مهره تیتانیوم

سبکی و استحکام بالا نسبت به وزن از مهمترین مزایای آن میباشد. پیچ و مهره تیتانیوم
در مقایسه با استیل این پیچ ها  به طور استثنایی در مقابل محیط های اسیدی، قلیایی و آبهای طبیعی مقاوم هستند.
این پیچ و مهره ها در مقایسه با استیل هنگامی در اولویت قرار می گیرد که سبک وزنی و در عین حال مقاومت مد نظر باشد( به طورمثال در صنایع نظامی).
این پیچ و مهره ها همچنین به بهترین شکل ممکن از خوردگی ایجاد شده توسط آب دریاها جلوگیری می کند و نیز در برابر خوردگی آب دریاها تا دمای 260 درجه سانتی گراد و تا عمق یک مایلی از سطح آب اقیانوس ها مقاومت میکند.

پیچ و مهره تیتانیوم و آلیاژهای آن هدایت حرارتی بسیار پایین و مقاومت الکتریکی بالایی دارند.
تیتانیوم خالص استحکام تسلیمی برابر با فولادهای کم آلیاژ داشته با این تفاوت که به میزان 45 درصد سبک تر از آنهاست. گرچه تیتانیوم تقریبا 60 درصد چگال تر از آلومینیوم میباشد اما استحکام آن دو برابر آلیاژهای ساختاری میباشد.
قیمت بالا به دلیل فرایندهای هزینه بر در استخراج، از جمله معایب این فلز بشمار میرود.